Sıkça Sorulan Sorular

Sevgili öğrenciler sizin için oluşturduğumuz Sıkça Sorulan Sorulara SSS buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu sorunuz E-Posta şifreniz ile ilgilidir. Lütfen buraya tıklayarak “öğrenciler için tanıtım videolarını” izleyiniz.
Sorununuz çözülmedi ise buraya tıklayarak videolardaki işlemleri gerçekleştiriniz. 
Hala sorununuzu çözemiyorsanız, ÖYS, SDUNET ve yeni OBS’ye GİRİŞ ile ilgili destek taleplerinizi Öğrenici İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşleme Daire Başkanlığına iletiniz. UZEM sadece ÖYS içerisinde yaşadığınız sorunlarda size destek olabilir.

E-Posta şifreniz, ÖYS'ye giriş şifrenizdir. Eğer unutursanız şifremi unuttum seçeneğini kullanarak, SDÜ E-Posta Adresiniz ve cep telefonu ile şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hala şifrenize erişimde problem yaşıyorsanız e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Hayır. Dersin öğretim elemanı muhtemelen sınavın içerisine soru eklemeyi gözden kaçırmış olabilir. Sınıf temsilcisi aracılığı ile dersin öğretim elemanı ile iletişime geçiniz. 

Evet. İşaretlemeleriniz kaydedilmiştir. Hatta uygulamayı bitir demediğiniz halde dahi sistem cevaplarınızı kaydedecektir. Böyle bir durumda karşılaştığınızda, teyit için ilgili dersin öğretim elemanından bilgi alabilirsiniz. 

Evet, kaydedilir. O işareti kitap ayracı gibi düşünebiliriz. Sınav sorularınız ardışık olarak (yani öğretim elemanı sorular arasında gezinti yapma özelliğini açmışsa) belirlenmemiş olmak kaydıyla, soruyu işaretlediğinizde (bayrak eklediğinizde) ve daha sonra soruya tekrar geri dönmek istediğinizde hangi soru olduğunu kolaylıkla bulmanıza yardımcı olmak içindir.  (Soruyu işaretle seçeneği sadece sorular arası gezintinin serbest olması durumunda kullanılabilmektedir)

Evet. Cep telefonlarınızdan ve diğer tüm mobil aygıtlarınızdan dersleri takip edebilirsiniz. Eğer Moodle uygulamasını mobil aygıtınıza indirirseniz bir dersi bir kez indirirsiniz. Bir dersi ikinci kez izlemek istediğinizde kotanızdan tüketim olmayacaktır.  Aşağıdan uygulamaları indirebilirsiniz

MOODLE MOBİL UYGULAMASI İÇİN İNDİRME BAĞLANTILARI

IOS için

 

Android için