Uzaktan Öğretim Süreci Hakkında Soru ve Cevaplar (Öğrenciler İçin)

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Senatosunun 20.02.2023 tarihli toplantısında almış olduğu kararda 2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim ve öğretim uzaktan öğretim (online) yöntemi ile yürütülecektir.

 

Uzaktan Öğretim süreci hakkında merak ettikleriniz

 

‍Kayıtlı olduğunuz fakülte ya da yüksekokulun web sayfalarında ilan ettiği ders programındaki gün ve saatte Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecektir.

‍Dersler, iki ayrı platform üzerinden sizlere sunulacaktır:

Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi (Bu dönem almış olduğunuz tüm derslerin, ders izlenceleri, ders notu, sunum, makale, internet kaynağı gibi birçok dokümanın yer aldığı platformdur).

Diğeri ise Big Blue Button Canlı Ders Platformu (Öğretim elemanı ve sınıf arkadaşlarınız ile canlı olarak bir araya geldiğiniz, aynı zamanda derslerin kaydedildiği platformdur).

 

Derslere Öğrenme Yönetim Sisteminde (ÖYS) “Canlı Ders ve Kayıtlar” başlığı altında oluşturulan bağlantıdan katılabileceksiniz. Bunun için öncelikle ÖYS’ye giriş yapmanız gerekmektedir. https://oys.sdu.edu.tr adresinden ÖYS’ye ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için duyurunun en altında yer alan “Öğrenme Yönetim Sistemine Giriş” ve “Canlı Derse Katılma” videolarını izleyebilirsiniz.

 

‍Evet. Mobil cihazınızda yer alan herhangi bir tarayıcının adres çubuğuna https://oys.sdu.edu.tr adresini yazarak bağlanabilirsiniz. Ayrıca “Moodle” uygulamasını Uygulama Marketlerden indirebilirsiniz. Mobil uygulama ile ders dokümanlarını cihazınıza bir kereye mahsus indirerek kotanızdan tasarruf edebilirsiniz ayrıca derslerinizle ilgili bildirimleri mobil cihazınızdan alabilirsiniz.

IOS için tıklayınız.

Android için tıklayınız.

Mac AppStore için tıklayınız.

 

‍Hayır. Fakat derslere canlı olarak katılmanız ve dersin öğretim elemanı ile iletişim halinde olmanız yararınıza olacaktır.

 

‍Evet. Canlı derslere katılamamanız durumunda ÖYS’de “Canlı Ders ve Kayıtlar” kısmında yer alan bağlantıyı açarak derslerin kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

 

Öncelikle SDÜNET uygulamasından Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaparak bu dönem almış olduğunuz tüm derslerin burada eksiksiz yer aldığından emin olmanız gerekmektedir. Eğer OBS’de dersleriniz eksiksiz yer alıyorsa, yine SDÜNET platformundan “Talep Takip ve Destek Sistemi”ne giriş yapmanız ve “Uzaktan Eğitim (Uzem)” başlığından sorununuzu iletmelisiniz.

Fakat dersleriniz OBS’de de hatalıysa “Talep Takip ve Destek Sistemi”nden “Öğrenci İşleri” başlığından sorununuzu iletmeniz gerekecektir.

 

1. Öğrenme Yönetim Sistemine (ÖYS) Giriş

 

2. Canlı Derse Katılma

 

Sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

 

 

Yayın Tarihi: 24/02/2023
Okunma Sayısı: 35947