Uzaktan Öğretim Süreci Hakkında (Akademisyenler İçin)

Değerli Öğretim Elemanları,

2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılına 6 Mart 2023 tarihi itibariyle uzaktan öğretim (çevrim içi) yöntemiyle devam edilecektir. 2022-2023 Bahar Dönemine İlişkin Senato Kararları içerisinde yüz yüze eğitim öğretim yapılacak birimler ve sınıflar belirtilmiştir. Belirtilen birim ve sınıfların dışında kalan birimler ve sınıflar, uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerine devam edecektir.

2022-2023 Bahar Dönemine İlişkin Senato Kararlarına ulaşmak için tıklayınız.

 

Uzaktan Öğretim süreci hakkında merak ettikleriniz

Bahar yarı yılında özellikle ders verecek öğretim elemanlarımız için Uzaktan Öğretim sürecini daha iyi sürdürebilmek adına Eğiticilerin Eğitimi programı çerçevesinde kısa videolar hazırladık. İçerisinde öğretim tasarımı, yabancı dilde eğitim, ölçme ve değerlendirme, etkili iletişim ve hitabet gibi konuların olduğu, alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından hazırlanmış içeriklere Hizmet İçi Eğitim (HİEM) modülünden SDÜ Kimliğinizle giriş yaparak ulaşabilirsiniz. İçerikleri tamamladığınızda katılım belgeniz SDÜ epostanıza ve EBYS hesabınıza birkaç gün sonra ulaştırılacaktır.

Eğiticilerin Eğitimi içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

‍Dersler, iki ayrı platform üzerinden sizlere sunulacaktır:

Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi (Bu dönem vermiş olduğunuz tüm derslerin, ders izlenceleri, ders notu, sunum, makale, internet kaynağı gibi birçok dokümanın eklenebildiği platformdur).

Diğeri ise Big Blue Button Canlı Ders Platformu (Öğrencilerinizle canlı olarak bir araya geldiğiniz, aynı zamanda dersleri kayıt altına aldığınız platformdur).

 

Dersleri Öğrenme Yönetim Sisteminde (ÖYS) “Canlı Ders ve Kayıtlar” başlığı altında sizler tarafından oluşturulan bağlantıdan yürütebileceksiniz. Bunun için öncelikle ÖYS’ye giriş yapmanız gerekmektedir. https://oys.sdu.edu.tr adresinden ÖYS’ye ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için duyurunun en altında yer alan “Öğrenme Yönetim Sistemine Giriş” ve “ÖYS'de Canlı Ders Tanımlama ve Sanal Sınıf Kullanımı” videolarını izleyebilirsiniz.

‍Evet. Mobil cihazınızda yer alan herhangi bir tarayıcının adres çubuğuna https://oys.sdu.edu.tr adresini yazarak bağlanabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz “Moodle” uygulamasını Uygulama Marketlerden mobil cihazınıza indirebilirsiniz. (Uygulamaları indirme tamamen isteğe bağlıdır).

IOS için tıklayınız.

Android için tıklayınız.

Mac AppStore için tıklayınız.

Hayır. Fakat öğrencilerin canlı derslere katılması ve sizlerle iletişim halinde olmaları onlar için yararlı olacaktır.

Evet. Canlı derse başlamadan hemen önce aşağıda yer alan “ÖYS'de Canlı Ders Tanımlama ve Sanal Sınıf Kullanımı” videolarındaki adımları takip ederek dersleri kaydetmelisiniz.

Canlı dersler ÖYS’de “Canlı Ders ve Kayıtlar” kısmında yer alan canlı ders linkinin içerisine dersi kaydettikten belirli bir süre sonra otomatik olarak eklenecektir.

Dersler başlamadan önce ÖYS'ye giriş yaparak ders izlencelerinizi, dokümanlarızı, kaynaklarızı vb. içeriklerinizi güncellemeniz gerekmektedir.

Değerli öğretim elemanları 2020-2021 Bahar YY'dan itibaren ÖYS üzerinden vermiş olduğunuz derslerin arşivine (Doküman, kaynak vb.) buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öncelikle SDÜNET uygulamasından Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaparak bu dönem vermiş olduğunuz tüm derslerin burada eksiksiz yer aldığından emin olmanız gerekmektedir. Eğer OBS’de dersleriniz eksiksiz bir şekilde yer alıyorsa, yine SDÜNET platformundan “Talep Takip ve Destek Sistemi”ne giriş yapmanız ve “Uzaktan Eğitim (Uzem)” başlığından sorunuzu iletmelisiniz.

Fakat dersleriniz OBS’de de hatalıysa “Talep Takip ve Destek Sistemi”nden “Öğrenci İşleri” başlığından sorunuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletmeniz gerekecektir.

 

1. Öğrenme Yönetim Sistemine (ÖYS) Giriş: Doküman versiyonuna ulaşmak için tıklayınız.

 

2. ÖYS'de Canlı Ders Tanımlama ve Sanal Sınıf Kullanımı: Doküman versiyonuna ulaşmak için tıklayınız.

 

Sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

 

 

Yayın Tarihi: 28/02/2023
Okunma Sayısı: 6709